KFFSU möter Thorbjörnsson

Markus Thorbjörnsson_0
Mannen med föreningshjärta – Markus Thorbjörnsson

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det är en händelserik säsong som snart är till ända. Den positiva inledningen vändes till en formsvacka som har varit svår att komma ur. Vid sidan av detta har folkströmningarna till GFA varit vacklande. Det vi och spelarna trycker mycket på är att samla massorna när det väl går dåligt, att det är då laget behöver stödet som mest. Markus Thorbjörnsson, är en av de tongivande spelarna i laget som brinner för att ena laget och trycker mycket på att KFF ska ses som en stor familj som tar hand om varandra, även i motgång. Under tisdagen växlade KFFSU några ord med Markus:

Vad görs för att vända trenden rent konkret på exempelvis träningar?

– Rent tempomässigt har vi växlat upp några snäpp och man märker att spelarna har spetsat till sig lite den senaste tiden. Man ser exempelvis mer närkamps- och löpdueller nu än tidigare. Om ledaregenskaperna tidigare var centrerade till en viss spelare så finns det idag 5-6 spelare som sköter pushandet och taktiksnacket i omklädningsrummet.

Det har ju varit några höjdare (premiärmatchen och MFF hemma) samt några bottennapp (Häcken hemma) den här säsongen…

– Skillnaden är avgörande. Matchen mot MFF där det var fullsatt ger oss spelare en enorm adrenalinkick som hjälper oss att prestera bättre. Dessutom får vi en slags känsla av att publiken blir som en familj som stöttar oss till att prestera bättre. Vi verkligen älskar den känslan!

Vad har ni för förväntningar på resten av säsongen?

– Vi ska kriga vidare för föreningens färger och avsluta den här säsongen snyggt. Det märks att spelarna har ett jäkla ”go” på träningarna och det finns ingen anledning att hålla på bromsarna. Nu kör vi!

Har du något budskap ut mot supportrarna inför de resterande matcherna?

– Fansen är det viktigaste vi har. Fansen är kärnan. Det är verkligen fantastiskt att kliva in på GFA när det är mycket folk och ett bra tryck från hemmastå. Det är viktigt att poängtera att KFF är en familj och att vi vinner och förlorar tillsammans. Tillsammans ska vi vända den här trenden och vi hoppas att samtliga KFF-fans stödjer laget de resterande matcherna av säsongen. Vi ses på lördag! 

Några avslutningsord av Markus Thorbjörnsson: