UTTALANDE FRÅN KFFSU MED ANLEDNING AV SVFF’S FÖRSLAG PÅ SÄKERHETSÅTGÄRDER

Svenska fotbollsförbundet har till årets representantskapsmöte skickat ut en remiss på ett nytt regelverk. Många av förslagen riskerar att försämra såväl säkerhetsläge som upplevelsen på våra arrangemang.

Bland mycket annat handlar det om starkt skärpta krav vid visitering, granskning och förbud mot banderoller som strider mot förbundets värdegrund. Att den instans som ibland är föremål för kritik ges möjligheten att granska -och stoppa banderoller är inte förenligt med ett demokratiskt samhälle.

Säkerhetsläget på de svenska fotbollsläktarna har efter dialog och evidensbaserat arbete kraftigt förbättrats till den här säsongen. De mest destruktiva beteendena som vi kunde bevittna 2023 har försvunnit efter självrannsakan bland många av landets supportergrupperingar. Att då med repression, istället för dialog tillsammans med SFSU ( Fotbollssupporterunionen) och den svenska supporterrörelsen, lägga de här förslagen är för oss obegripligt.

Kalmar FF Supporterunion som medlemsförening i SFSU stödjer deras arbete i frågan och är tacksamma för att man med stor kunskap men framförallt med ett stort engagemang företräder oss aktiva supportrar på ett nationellt plan.

// Styrelsen